Islanda 21 - 28 septembrie 2019

Landmannalaugar și peninsula Snaefellsnes
Islanda este locul care poate ajuta orice călător să înțeleagă mai bine cum s-a format lumea naturală și care sunt elementele care au modelat-o de-a lungul timpului. Situată în Atlanticul de Nord, imediat sub Cercul Polar, Islanda are origini vulcanice, fiind formată chiar pe Dorsala Atlantică care desparte placa tectonică eurasiatică de cea nord-americană. Forțele subterane încă active și prezența celui mai mare ghețar din Europa, Vatnajökull, transformă orice incursiune pe această insulă într-un periplu peisagistic printr-o lume aproape extraterestră, de o frumusețe aparte.

În această călătorie ne concentrăm pe două zone distincte ale Islandei. În prima parte vom vizita interiorul insulei, un platou înalt și arid presărat cu munți, unde vegetația lipsește aproape cu desăvârșire, cu excepția mușchilor și lichenilor. Aceștia nu au nevoie de un sol fertil pentru a supraviețui, crescând cu destulă ușurință pe roci și în cenușa vulcanică. Interiorul nu este locuit, dar are refugii și campinguri deschise pe perioada verii și a toamnei. Zona pe care o vom vizita noi se numește Landmmannalaugar și se remarcă prin munții multicolori de riolit și izvoarele termale - nu uitați deci costumul de baie! Aici vom sta la cort timp de 3 zile, timp în care vom face trasee ușoare pe vârfurile din apropierea campingului. Ne vom muta apoi spre vest, în peninsula Snaefellsnes, considerată adesea o Islandă în miniatură. Aici ne așteaptă peisaje de coastă stâncoasă, canioane, ghețarul Snæfellsjökull și celebrul munte Kirkjufell.
Islanda - interior și vest
21 - 28 septembrie 2019
1.290 euro
490 euro avans nerambursabil după formarea grupului
Cazare twin
Prima noapte la hotel în Reykjavik (MD inclus) + 3 nopți la cort la Landmannalaugar + 2 nopți la hotel în Snaefellsnes (MD inclus) + 1 noapte la hotel lângă aeroport (MD inclus)
7 participanți
Grup restrâns
Pregătire fizică moderată
Necesită pe alocuri efort fizic mai susținut și experiență la cort

Listă de așteptare

Itinerariu - poate fi adaptat vremii și deciziilor organizatorului:
Ziua 1 ● București - Keflavik - Reykjavik:
Zburăm de dimineață din România, urmând să ajungem în Islanda după-amiază. Ne luăm mașina din aeroport și plecăm către capitală, unde ne vom caza. Vom avea timp să vizităm orașul și să ne facem ultimele cumpărături pentru zilele de stat la cort.

Ziua 2 ● Reykjavik - Landmannalaugar (180 km/ 4 ore de condus):
După ce luăm micul-dejun la hotel, plecăm către interiorul Islandei. Vom intra după un timp pe drumuri neasfaltate, cu destul de multe gropi, fapt care va face înaintarea ceva mai lentă. Dacă mai facem pauze de fotografiat pe drum, este posibil să ajungem pe înserat la campingul de la Landmannalaugar, unde vom rămâne pentru 3 nopți. Punem corturile, mâncăm și dacă avem noroc de cer senin, am putea să pozăm aurora.

Zilele 3-4 ● Landmannalaugar și împrejurimi
În cele două zile pline vom face trasee pe vârfurile de lângă camping, care oferă priveliști panoramice ale întregii zone de riolite. De asemenea, vom traversa câmpul de lavă Laugahraun și vom vizita alte câteva locuri unde putem ajunge cu mașina.

Ziua 5 ● Landmannalaugar - Arnarstapi (370 km/ 7 ore de condus):
Părăsim interiorul Islandei și mergem către capătul peninsulei Snaefellsnes. Pe drum vom face opriri. După ce ne cazăm, vom avea timp să explorăm împrejurimile.

Ziua 6 ● Snaefellsnes
Urcăm către ghețarul Snæfellsjökull, ajungem și la Kirkjufell, iar spre seară fotografiem în zona de coastă de lângă Arnarstapi.

Ziua 7 ● Snaefellsnes - Keflavik (230 km/ 4-5 ore de condus):
Ne întoarcem către capitală. Pentru cei interesați, avem posibilitatea să zburăm cu un avion de mici dimensiuni deasupra râurilor glaciare. Spre seară, după ce luăm cina în oraș, ne îndreptăm către hotelul de lângă aeroport, unde vom petrece ultima noapte.

Ziua 8 ● Keflavik - București
Avionul vostru pleacă spre București de dimineață, dar veți avea timp suficient pentru micul-dejun și pregătiri de plecare. Veți ajunge seara la aeroportul Henri Coandă. Eu voi rămâne pentru încă o săptămână în Islanda.

Prețul include:
 • toate cazările cu mic-dejun inclus
 • taxa de camping la Landmannalaugar
 • mașină 4wd de 9 locuri și combustibil
 • ghidare cu ghid național autorizat

Prețul nu include:
 • biletul de avion - pentru ruta București - Keflavik asigurăm asistență la cumpărarea biletului prin agenția de ticketing parteneră (+15 euro/ bilet)
 • mesele (cu excepția celor incluse) - în jur de 200 euro
 • asigurarea de călătorie - obligatorie

Termene și condiții de plată:
 • avansul se achită imediat după formarea grupului
 • restul sumei se achită până la 1 iunie 2019
 • plata se face în ron la cursul BNR + 1,5%
 • orice schimbări majore de curs valutar (isk-eur) se reflectă în prețul călătoriei
 • detaliile pentru plată vor fi discutate telefonic sau pe email după înscriere

Penalități în caz de anulare:
 • avansul este nerambursabil
 • 50% pentru anulare cu 3 luni înainte de plecare
 • 100% pentru anulare cu 2 luni înainte de plecare
 • sumele plătite, inclusiv avansul, se returnează integral dacă participantul care nu mai poate veni găsește un înlocuitor
Cazare și mese
Cazarea la hoteluri se face în camere twin (paturi separate). În peninsula Snaefellsnes vom sta câte 4 în 2 apartamente (în regim hotelier) cu două camere single și o cameră twin. Micul-dejun este inclus la toate hotelurile. La Landmannalaugar vom sta la cort într-un camping plătit care are toalete, dușuri și un cort neîncălzit pentru luarea meselor. La 200 m de camping se află o baie termală naturală care poate fi folosită gratuit.
Pentru prânz și cină putem lua masa la restaurante. Vă vor trebui în jur de 200 euro pentru mese.

Așteptări și alte informații utile
Această călătorie nu este un atelier sau un curs de fotografie, așa încât nu are o componentă teoretică. Se bazează pe experiențe practice și pe a fi la locul potrivit în momentele frumoase ale zilei. Vom discuta la fața locului, încercând să lămurim împreună orice provocări de natură tehnică, estetică sau creativă. Fiecare dintre voi are cu siguranță lucruri de lămurit, de aceea este important să veniți pregătiți dinainte cu subiecte de discuție pe care le vom aborda punctual, în cadrul grupului sau cu fiecare în parte. Seara, doar în funcție de timp și de gradul de oboseală, ne putem uita peste imagini și putem aborda succint noțiuni de procesare, de selecție și de compoziție.

Toamna în Islanda temperaturile sunt de obicei mai scăzute decât în România în aceeași perioadă. Putem întâlni chiar și condiții de iarnă pentru care trebuie să fim pregătiți corespunzător. Vom petrece perioade îndelungate afară, în vânt sau așteptând noaptea aurora, așa că hainele groase, mănușile de iarnă și căciula nu trebuie să lipsească.
Echipament necesar:
 • o listă completă cu echipamentul necesar va fi trimisă pe email după formarea grupului

Condiții de participare:
 • vârsta minimă să fie peste 18 ani;
 • să aveți asigurare de călătorie;
 • datorită vremii imprevizibile nu pot garanta că vă veți întoarce cu imaginile dorite;
 • înscrierea la această călătorie presupune luarea la cunoștință și acceptarea informațiilor prezentate în secțiunile acestei pagini.
Powered by SmugMug Owner Log In