Patagonia 10- 28 aprilie 2019 // 1.590 euro // locuri ocupate - Dorin Bofan | Stories of Nature

Patagonia 10 - 28 aprilie 2019

O călătorie la capătul lumii
Patagonia este o regiune din sudul Americii de Sud pe teritoriul statelor Argentina și Chile. Mare parte din teritoriul său este o stepă uriașă tăiată de drumuri interminabile, cum sunt Ruta 40 din Argentina și Carretera Austral din Chile. În vestul regiunii se află Anzii Patagoniei, parte a Anzilor Cordilieri - cel mai lung lanț muntos din lume, spre care ne vom îndrepta și noi atenția în călătoria noastră.

Parcurile Naționale Los Glaciares din Argentina și Torres del Paine din Chile sunt locurile în care ne vom petrece 2 săptămâni, la poalele unor vârfuri celebre ca Fitzroy, Cerro Torre, Torres și Cuernos del Paine. Alături de lacurile glaciare în care se reflectă, aceste vârfuri sunt probabil subiectele fotografice cele mai evidente, mai ales în preajma răsăritului. Însă din cauza norilor joși, crestele nu se arată mereu. Vom fi însă înconjurați de pădurile de lenga, arbori care în aprilie, alături de vegetația pitică, etalează o gamă variată de culori de toamnă, care ne va încânta cu siguranță indiferent de vreme.

Patagonia este faimoasă nu doar pentru crestele sale, ci și pentru vântul furios care bate aproape necontenit și pentru vremea extrem de capricioasă cu care ne vom confrunta și noi. De aceea, dormitul la cort nu va fi la fel de ușor ca în alte părți, însă ne va facilita întâlnirea cu momente care nu ar putea fi capturate altfel decât stând în campingurile de la poalele munților.

O listă completă cu echipamentul necesar și alte informații necesare pentru pregătirea călătoriei vor fi transmise ulterior pe email.
Patagonia - Los Glaciares & Torres del Paine
10 - 28 aprilie 2019
1.590 euro
600 euro avans după formarea grupului
Cazare
Cort și hotel
7 participanți
Grup restrâns
Pregătire fizică bună
Necesită efort fizic susținut
Important
Pașaport valabil minim 6 luni

Înscrie-te

Itinerariu - poate fi adaptat vremii și deciziilor organizatorului:
Zilele 1-2 ● București - Frankfurt - Buenos Aires - El Calafate: Plecăm spre Argentina. Zborul transatlantic va fi din după-amiaza primei zile până în dimineața celei de-a doua, urmând să ajungem, după încă un zbor de 3 ore din capitala Argentinei, în El Calafate. După ce ne cazăm, mergem să ne cumpărăm biletele de autobuz pentru El Chaltén și să ne aprovizionăm cu mâncare pentru următoarele zile.

Ziua 3 ● El Calafate - El Chaltén - Laguna Capri:
Plecăm de dimineață spre El Chaltén, orășel aflat în Parcul Național Los Glaciares. Odată ajunși, ne punem rucsacurile în spate și intrăm în traseu. Prima zi vom parcurge 4 km (o urcare mai susținută pe prima porțiune) până la campingul de la Laguna Capri. Dacă avem noroc de vreme, vom vedea foarte bine creasta, cu Fitzroy în rol principal.

Zilele 4-6 ● Laguna Capri - Poincenot:
Dupa răsărit, strângem și mergem mai departe încă 4 km până la campingul Poincenot. Traseul e mai mult pe plat. După ce ajungem, ne găsim un loc bun de cort pentru următoarele 3 nopți. În timpul petrecut aici vom urca la Laguna de los Tres (încă 2 km de la camping - urcare susținută, grea) și vom face alte trasee mai ușoare. Zona e destul de vastă și oferă multe oportunități, cu creasta spre vest, pădurile de lenga aproape peste tot, copaci singuratici, ochiuri de apă, râuri și multe specii de păsări, dintre care ciocănitorile și bufnița pitică australă sunt cele mai frumoase.

Ziua 7 ● Poincenot - Laguna Torre, Dagostini:
Plecăm de la Poincenot și mergem către Laguna Torre. Traseul coboară destul de mult și va dura cam 3-4 ore. Vom sta o noapte în campingul Dagostini. A doua zi la răsărit vom încerca să surprindem vârful Cerro Torre la laguna cu același nume.

Ziua 8 ● Dagostini - El Chaltén - El Calafate:
După răsărit, strângem tabăra și coborîm către El Chaltén pe alt traseu. Luăm autobuzul spre El Calafate, ajungem seara si ne cazăm la motel, după care mergem să cumpărăm biletele de autobuz spre orașul Puerto Natales din Chile.

Ziua 9 ● El Calafate - Puerto Natales:
începem a doua parte a călătoriei. Drumul cu autobuzul durează cam 5 ore, plus oprirea la vamă pentru controlul bagajelor și viză. Ajungem după-masă în Puerto Natales, cumpărăm biletele de autobuz pentru Parcul Național Torres del Paine, ne cazăm la un hotel și mergem să facem cumpărături pentru următoarele zile.

Zilele 10-11 ● Puerto Natales - Torres del Paine, Lago Pehoe:
Plecăm de dimineață spre parc. Ne oprim la Lago Pehoe, unde vom petrece 2 zile fotografiind celebrele Cuernos del Paine.

Zilele 12-13 ● Lago Pehoe - Camping Torres:
Plecăm spre Laguna Amarga, de unde luăm un alt autobuz spre Cabana Las Torres. De aici începem urcarea spre campingul Torres. Urcarea este dificilă, cu diferențe mari de nivel și ne va lua cam 4-5 ore. La campingul Torres vom sta 2 nopți.

Ziua 14 ● Camping Torres - Puerto Natales:
Răsărit la Laguna Torres, aflată sub vârfurile Torres del Paine, după care ne întoarcem în Puerto Natales. Urmează o seară de odihnă.

Ziua 15 ● Puerto Natales - El Calafate:
O zi petrecută pe drum. Ne întoarcem în El Calafate.

Ziua 16 ● El Calafate - Perito Moreno:
Facem o excursie de o zi la ghețarul Perito Moreno.

Ziua 17 ● El Calafate:
O zi de pauză.

Zilele 18-19 ● El Calafate - Buenos Aires - Frankfurt - București:
Ne așteaptă un zbor lung spre casă.
Prețul include:
 • cazarea la moteluri, hoteluri și campinguri
 • transportul cu autocarul și mașină închiriată

Prețul nu include:
 • biletul de avion dus-întors București - El Calafate
 • mâncarea
 • asigurarea de călătorie - obligatorie
 • taxele de intrare în parcurile naționale
 • excursiile opționale

Termene și condiții de plată:
 • avansul se achită imediat după formarea grupului
 • restul sumei se achită până la 1 ianuarie 2019
 • plata se face în ron la cursul BNR + 1,5%
 • detaliile pentru plată vor fi discutate telefonic sau pe email după înscriere

Penalități în caz de anulare:
 • 30% pentru anulare cu 3 luni înainte de plecare
 • 50% pentru anulare cu 2 luni înainte de plecare
 • 100% pentru anulare cu 1 lună înainte de plecare
 • sumele plătite (exceptând biletul de avion) se returnează integral dacă se găsește un înlocuitor

Informații utile:
 • În Argentina și în Chile se intră doar cu pașaport valabil minim 6 luni
 • nu peste tot se poate plăti cu cardul, însă dolarii americani sunt general acceptați
 • informațiile legate de echipament vor fi transmise ulterior pe email

Condiții de participare:
 • vârsta minimă să fie peste 18 ani;
 • să aveți asigurare de călătorie;
 • datorită vremii imprevizibile nu pot garanta că vă veți întoarce cu imaginile dorite;
 • înscrierea la această călătorie presupune luarea la cunoștință și acceptarea informațiilor prezentate în secțiunile acestei pagini.

Powered by SmugMug Owner Log In